welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 8 november 2017

Brokkenpiloot...

Mijn kleine Brains wilt té snel groot worden... De verhouding is zijn lichaampje is totaal zoek en zijn poten schieten alle kanten uit. Zijn botten groeien te snel voor zijn puppenlijf en dat doet zeer. De groeipijn (Enostosis) wordt veroorzaakt doordat de voedingskanalen, die door de schors van het bot lopen, de groei niet kunnen bijhouden. De diameter is te smal voor de bloedstuwing vanuit de (slag-)aders. Hierdoor zoekt het bloed een andere uitweg en dat is tussen het bot en het beenvlies. Dit is erg pijnlijk. Het beenvlies kan hierdoor zelfs gedeeltelijk loslaten en dit proces doet nóg meer pijn. Op de ergste dag, kon hij letterlijk niet op zijn poten staan. Daarna is het lopen steeds iets beter gegaan gelukkig. Hij is 2x bij de Dierenarts en Osteopaat geweest. Omdat hij niet at, had hij geen energie maar ook amper ontlasting. Gevolg dáárvan was, dat zijn anaalklieren verstopt zaten. Daar heeft de DA iets aan gedaan en ook krijgt hij Metacam tegen de groeipijnen. Het advies van de DA was: geen vlees ivm hoog calciumgehalte. 'Liever voorlopig brokken' zei hij. Ik was daar nogal sceptisch over omdat ik al onze honden altijd op KVV en een beetje BARF heb gehad. Brains heeft nu 2 keer een aanval gehad van deze extreme groeipijnen. Als je niet beter zou weten zou je denken dat onze vrolijke Brains veranderd was in een verwaarloosd en mishandeld hondje.. Hij lag ineengedoken in de hoek van de bench, wilde niets maar dan ook niéts eten. Zo ging het al dagen..Mijn vriezer ligt inmiddels vol met Darf, Dogmeat, Kivo, kippenhartjes, kippenlever, kippennekken, Rundvleesstukjes, Renkse, Farmfood, verse kip, Smuldier, panharing en tonijn. Álles heb ik geprobeerd maar hij at bijna niets. Normaal gesproken moet hij nu zo’n 750 gram vlees per dag hebben. Vorige week kreeg hij nog geen 200 gr. per dag binnen. Als je pup niks wilt eten, dan moet je wat hè, dus heb ik ten einde raad tóch de proefzak Hills open gemaakt, die de DA aan me meegegeven had en hem wat brokken aangeboden.Weet je hoe hij reageerde? Te gek voor woorden: Hij at ze niet ...hij vrat ze op én met smaak!
Blijkbaar is zijn maag op dit moment niet bestand tegen vlees of associeert hij vlees met het extreme ellendige gevoel van de groeipijnen? Anyway.. voorlopig heeft hij de keuze gemaakt en krijgt hij brokken. Hij moet tenslotte voldoende binnenkrijgen om een grote sterke puber te worden. Als de grootste groei voorbij is, ga ik langzaamaan weer vlees voeren. De pijnstilling krijgt hij nog een paar dagen ter ondersteuning. Hij heeft weer eetlust en is aangekomen. Hij is energiek, vrolijk en ondeugend! Ik ben blij en hoop dat de groeipijnen niet meer terugkomen, in ieder geval niet in deze erge mate.
Mijn kleine langpoot, ik ben zo gek op ‘m... en gelukkig is hij zelf de ellende al weer vergeten!
What's in a name # BRAINS

2 opmerkingen:

  1. Lieve Brokkenpiloot, ik hoop dat het zo goed met je blijft gaan en dat je het vrouwtje gaat helpen met de vriezer leegmaken 💪🏻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maakt niet uit wat hij eet, als hij maar eet. Toch? Hopelijk blijft de pijn weg.

    BeantwoordenVerwijderen