welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 1 januari 2014

Sprookje...

Wanneer God de dieren schept en schildert, kwam het in hem op om een kleine, grauwe vogel te maken. Hij zegt tegen de vogel: 'Onthoud goed dat jouw naam Roodborstje is, ik heb je zo genoemd maar je moet er zelf voor zorgen, dat jij je rode borstveren verdient'. Daarna zette hem op zijn hand en liet hem vliegen. Het beestje probeert allerlei manieren aan zijn rode veren te komen maar steeds zonder resultaat. Tot de dag komt waarop Jezus gekruisigd wordt. 'Ook al ben ik klein en zwak, toch kan ik wel iets voor die arme gemartelde doen', dacht het schuwe iele vogeltje. Hij vloog naar hem toe en trok met zijn snavel de doorn uit, die in het voorhoofd van de gekruisigde was gedrongen. Terwijl hij dit deed, viel een druppel bloed van Jezus op de borst van de vogel. De druppel breidde zich snel uit en kleurde al zijn tere borstveertjes.
Tot op heden is die rode kleur, op de keel en de borst van ieder roodborstje te zien is.

Zweedse religieuze sprookje geschreven door Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (20 november 1858 - 16 maart 1940) een Zweeds schrijfster van o.a. het kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis door Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten