welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 29 maart 2014

Dikke knuffels...

Ze zijn er weer en ik vind ze aandoenlijk, donzig en zachtaardig om te zien! Soms moet ik me bedwingen om ze een zetje mee te geven als ze met hun zware lijf moeizaam proberen op te stijgen. Aardhommels kunnen uren achter elkaar stuifmeel verzamelen zoals hier op de waterwilg. Met hun voorpoten mengen ze stuifmeel en nectar tot bolletjes. Die plakken ze aan hun achterpoten en vervoeren ze zo naar het nest. Zo kunnen ze 60% van hun eigen lichaamsgewicht aan nectar en honing meenemen. En zich maar uitsloven voor die koningin...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten