welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 1 februari 2014

Heraldiek...

Ik heb collega's die gruwelen van zo'n Grauwe Schildwants, maar ik niet!  Als ze goed bestudeert zijn ze best mooi. Ze doen me denken aan een middeleeuwse wapenschild. Je moet ze natuurlijk niet in grote aantallen tegenkomen want ze kunnen flink stinken, zèker als ze zich bedreigd voelen. Ze scheiden dan ter verdediging een zurige geur af. Sommige Wants-soorten kunnen deze afscheiding zelfs gericht wegschieten. De wants zelf is hiervoor immuun, maar andere insecten worden hierdoor verlamd. Een knap staaltje bescherming vind ik !

2 opmerkingen:

 1. Dag Patricia,
  Een late reactie misschien, maar ik zag je foto pas vandaag. Ik ben het helemaal met je eens, dat het leuke beestjes zijn, de stank vind ik ook wel meevallen. Dit is echter geen berkenwants, maar een Grauwe schildwants - Rhaphigaster nebulosa. Een zuidelijke wants, die vroeger heel zeldzaam was in Nederland, maar steeds algemener wordt. 's Winters probeert hij vaak in huis te overwinteren. (hij wordt ook grauwe veldwants genoemd, hoewel hij vaker in tuinen zit, dus ik houd het bij schildwants. Hier kun je al zijn familieleden vinden http://waarneming.nl/familie/view/1502

  Vriendelijke groet, Thijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Thijs, bedankt voor je reactie! Ik heb de naam meteen aangepast. Weer wat bijgeleerd :-)

   Verwijderen