welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 17 mei 2014

Birds...

Al vroeg in het jaar toen de dagen langer werden en de nachten minder koud, liet het mannetje van de Kerkuil zich al regelmatig horen met zijn ijselijke kreet. Liggend in bed is dat best een spannend geluid, en waan je jezelf even in een Hitchcock film. Als een soort marktkoopman prijst de Kerkuil luid en duidelijk zijn waren aan: 'In mijn territorium is voldoende voedsel en een heerlijk liefdesnestje te vinden!' Nachtenlang probeert hij zijn partner hiervan te overtuigen.
Want de man, die kiest de nestplaats. Is het vrouwtje eenmaal gezwicht, vinden er bijna elke nacht paringen plaats en dàt wel 6 weken aan een stuk. Vanaf het moment dat het eerste ei gelegd is, komt het vrouwtje amper nog van haar nest en het mannetje zorgt voor de voedselaanvoer. Dus je kan nu wel raden wie ik hier op de foto heb staan: Papa in spé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten