welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 22 mei 2014

Horen, zien, zwijgen...

Ieder voorjaar als ik de Koekoek voor het eerst hoor, maakt mij hart een sprongetje! Hij is er weer, het wordt lente!
Horen is leuk maar dan komt Zien... Het zijn schuwe vogels. Het lijkt alsof-ie je voor gek wilt houden. Steeds als ik hem voor mijn lens denkt te hebben, vliegt ie weg en hoor je een stukje verderop Goe-Koeh wat dan in mijn oren zelfs wat sarcastisch en plagerig klinkt. Maar zoals je ziet: aan èchte nerds ontkomt de Koekoek niet! Alleen de mannetjes maken overigens geluid, het is hun territoriumroep. Het vrouwtje legt 10 tot 25 eieren in verschillende nesten, 1 ei per nest van verschillende, meestal kleine, zangvogels. Het is dus een broedparasiet. Klinkt helemaal niet aardig, dus laat ik daar maar over Zwijgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten