welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 14 februari 2016

Watertrappelen...

Er zijn een aantal overwinterende Kuifeend paartjes neergestreken in de plas bij Zonzeel. Op de foto zie je een mannetje. De vrouwtjes zijn bruiner. Je kan het hier niet zien, maar de stand van hun naar achter geplaatste voeten zorgt ervoor dat ze op en in het water een hele goede voortstuwing hebben. Ze kunnen dan ook moeiteloos tegen de stroom inzwemmen om op dezelfde plek te blijven dobberen. Nadeel is dat 't lopen hierdoor wel moeilijker gaat. Dat is de reden dat Kuifeendjes veel minder aan land komen dan andere eenden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten