welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 23 augustus 2014

Van de kaart-op de kaart...


Ze zijn in het nieuws de Meeuwen. Omdat ze overlast bezorgen in de steden wilt men ze van de lijst beschermde inheemse diersoorten halen en afschieten. Dit heeft weinig zin, want elke vrijgekomen plek in de groep wordt onmiddellijk opgevuld door een zwervende meeuw die nog niet tot een kolonie behoort. Tegenstanders van dit voorstel hebben andere oplossingen aangedragen om te voorkomen dat de populatie zich uitbreidt door o.a. het vervangen van de eieren door plastic eieren. Ook wordt er her en der geopperd dat de meeuw zèlf maar op het menu gezet moeten worden. Maar dat is niets nieuws. In het Engelse plaatsje Totnes hebben ze onderzocht dat fossielen aantonen dat mensen al in de ijstijd zeevogels aten. Meeuwentaart, gemarineerde Meeuw, je kunt het zo gek niet bedenken of er is al een recept van.
Meeuwen verkrijgen hun voedsel o.a. door kleptoparasitisme, een mooi woord dat inhoudt dat een dier zich voedt met o.a. een voedselvoorraad die een ander 'dier' heeft aangelegd. De frietjes in onze puntzak dus!
De Kleine Mantelmeeuw (foto 1) kan maar liefst 26 jaar oud worden terwijl de Kokmeeuw (foto 2) een levensverwachting van 7 jaar heeft. Maar dan alleen zonder inmenging van de VVD !

1 opmerking:

  1. Ja, en als ze worden afgeschoten, legt de overgebleven populatie meer eieren. Het beste is een goede plek voor ze inrichten, zoals ze in de Bijlmer hebben gedaan, daar hebben ze geen last meer van meeuwen omdat er een passend gebiedje voor ze is gemaakt.
    Gr. Tanya

    BeantwoordenVerwijderen