welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 13 april 2021

Badgast...De Aalscholver lijkt zwart maar is eigenlijk diep bronsgroen. Aan elk veertje van zijn bovenvleugel zit een klein zwart randje waardoor het geschubde effect ontstaat. Je ziet ze vaak zitten op een paaltje met uitgestrekte vleugels. Dit komt omdat hun vleugels, in tegenstelling tot andere watervogels, geen beschermende en waterafstotende vetlaag hebben. Dus elke keer als zij het water ingaan moeten zij zich daarna weer laten opdrogen om te kunnen vliegen. Misschien kan ik de volgende keer een handdoekje meenemen voor ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten