welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 13 juli 2016

Bos en weide...

 
 
Dit is de Weidebeekjuffer. Deze libel lijkt erg veel op de Bosbeekjuffer, Het verschil zit in de vleugels. De vrouwtjes hebben meer doorschijnende groene/bruine vleugeltjes. De vleugels van de mannetjes Weidebeekjuffer zijn aan de top en basis doorschijnend blauw. (Bij de Bosbeekjuffer man zijn deze helemaal donker). Ze komen vaak in de zelfde omgeving voor en het verschil moeilijk waar te nemen. Dat geeft niks, want het is altijd leuk om al die juffertjes boven een beekje te zien fladderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten