welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 28 oktober 2016

Symbiose...

 
 
 
Op de Thijssenweg die achter onze ontsluiting loopt staan een rij Berkenbomen. Boleten leven samen met bomen, de groeidraden zijn verbonden met de wortelhaartjes van de bomen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat ik deze Gewone Berkenboleet daar aantrof. Het zijn paddenstoelen met allemaal dezelfde eigenschappen: een dikke hoed met gaatjes aan de onderkant. Zij hebben geen lamellen/plaatjes, maar kleine ronde buisjes waarmee ze hun sporen/zaadjes verspreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten