welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 2 januari 2017

Vlieg met me mee...

 
 


 

 
Toen ik in de polder uit de auto stapte, scheen het zonnetje maar in de verte kwam een onheilspellende wolk aan. Ik was bang dat Baron en ik een fikse regenbui over ons heen zouden krijgen maar ik waagde het erop en ik had geluk want de weerkaatsing van de laagstaande zon achter mij in de waterdruppels uit de donkere wolk gaf een prachtig plaatje. Jammer genoeg had ik geen groothoek lens bij om de hele boog op de foto te krijgen, maar met mijn telelens heb ik toch wat leuke detailfoto's kunnen maken vooral met de Ganzen en Zwanen die daar vlogen.
De volgorde van de Regenboog van buiten naar binnen zijn ROGGBIV: rood-oranje-geel-groen-blauw-indigo-violet. Op de laatste foto zie je een dubbele regenboog. De kleuren van een secundaire bij-regenboog zijn fletser en staan precies in omgekeerde volgorde van de primaire hoofdregenboog. De donkere hemel tussen de twee bogen heet de donkere band van Alexander en is vernoemd naar de Griekse filosoof Alexander van Aphrodisias (200 jaar na Chr.) die dit verschijnsel  voor het eerst beschreef. Weer wat bijgeleerd !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten