welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 17 februari 2017

Blauw van de kou...Op hetzelfde pad waar ik gisteren bloempje 'Veronica' zag, hadden we vandaag een andere mooie onverwachte ontmoeting. Een ijsvogeltje vloog vlak voor me langs om vervolgens steeds een stukje voor ons uit te vliegen. Helaas ging het te snel om een mooie foto te maken maar ik vind het toch leuk genoeg om deze hier te plaatsen. Het is een mannetje, te herkennen aan de geheel donkere snavel. Vrouwtjes hebben een oranjerode basis aan de onder-snavel.
De Nederlandse naam ijsvogel heeft waarschijnlijk niets te maken met een voorkeur of een relatie met ijs. Strenge winters is niet hun ding en het kan de populatie zelfs halveren! Hun naam is waarschijnlijk een verbastering van de Germaanse naam Eisenvogel wat 'ijzervogel' betekent. Deze naam slaat op de metaalachtige glans van het blauwe verenkleed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten