welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 10 november 2020

Schuilplekje...


Van het veelkleurig Aziatisch Lieveheersbeestje herken je aan het typerende 'deukje' achteraan het lijfje. Er worden meer dan 120 variëteiten onderscheiden, maar de meest gebruikte indeling is:
1. Harmonia axyridis succinea oranje/rood met totaal 0-19 zwarte stippen
2. Harmonia axyridis axyridis zwart met totaal 12 stippen (2+1+2+1)
3. Harmonia axyridis spectabilis zwart met totaal 4 stippen
4. Harmonia axyridis conspicua zwart met totaal 2 stippen
Als je even meetelt, kan je dus al zien dat dit exemplaar op 1 schildje al minstens 7 stippen heeft en dus behoort tot groep 1. Ze verzamelen zich 's winters in kleine of grotere groepen en zoeken dan een plaatsje om samen te overwinteren in schuren, boomspleten enz. Ik hoop voor dit LHB dat het een tussenstopje is, want het is niet wind- en waterdicht zo onder deze berenklauw. Maar goed, het is ook pas begin november en nog zacht voor de tijd van het jaar. Dit zal maar een tussenstopje zijn hoop ik. 

1 opmerking: