welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 24 juni 2017

Holy Water...


De lokale bewoners van Piemonte spreken liefkozend van il paesaggio delle acque – het land van het water. Roeipotigen vinden het heerlijk om rond te dabberen in de rijstvelden waar kikkers, insecten en andere waterdieren zitten. Zo ook deze Heilige Ibis.
In het oude Egypte werd dit dier vereerd als symbool van de god Thoth. De associatie met de vogel komt doordat bij de overstroming van de Nijl de ibissen terugkeren naar Egypte en zo een periode op de kalender aangeven. Ook werden er schrijfpennen gemaakt van hun veren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten