welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 8 november 2016

Spider-Woman...

 
 
 

 

 

 
Kruisspinnen zie je in verschillende kleuren en tekening. Ze hebben acht kleine puntoogjes (ommatidiën) met ieder een eigen lens. De stekelige haartjes op de vier paar poten zijn bedoeld voor de tastzin. Deze dikke dame (de mannetjes zijn kleiner en minder bol) kruiste letterlijk mijn pad en ik kon nog nét voorkomen dat mijn pupje haar met zijn snuit plette. Ik heb ze op de tuintafel gezet en haar eens goed gekeken voordat ze haar weg vervolgde. Mijn redding zal van korte duur zijn want de vrouwtjes verlaten in de herfst hun web om een beschut plekje te zoeken. Daar leggen zij een eicocon met wel 300 tot 800 eitjes die daar overwinteren en in mei uitkomen. Daarna overlijdt ze...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten