welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 20 februari 2021

Dead & alive...


Vorig jaar maart vond ik een gewonde Groene specht man op onze ontsluiting. De angstige vogel probeerde nog tevergeefs in de wilg te klimmen maar dat lukte niet met een kapotte vleugel. Ik heb hem gepakt en naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert gebracht. Ondanks hun goede zorgen heeft ie het niet gehaald. Niet eens zozeer door de verwonding, maar het is erg moeilijk om een specht dwangmatig te laten eten. Ik mocht hem toen terug ophalen en heb hem op laten zetten. Hij prijkt nu aan onze muur in de kamer ( foto 2). Gelukkig hoorde ik nog steeds regelmatig de lach van andere Groene spechten. Ik wist al dat ze er nog zaten omdat ik nog steeds gaten in het gras zie. Dat doet de Groene specht met zijn snavel, zijn hoofdvoedsel bestaat uit mieren die hij, soms wel een halve meter diep, uit de grond pikt. Beiden spechten op de foto's zijn mannetjes, dat kan je zien aan de rode streep onder het oog. Bij vrouwtjes ontbreekt deze rode streep en is het rondom het oog geheel zwart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten