welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 12 februari 2021

Niet langer roek-eloos...

 
Al jaren probeer ik een roek te fotograferen. Ik zie ze vaak in groepen zitten in en onder de bomen bij het stoplicht van knooppunt Hooipolder, als we rechtsaf slaan richting Made. Maar daar kan ik niet uitstappen om even een foto te maken.. Wat schetst mijn verbazing als ik deze zondagmorgen niet één maar twéé roeken in onze tuin zie zitten! Mijn dag kon niet meer stuk!

Roeken zijn van de kraaiachtigen de enige soort die in dichte kolonies nestelt. Dat doen ze in boomtoppen. De kolonies kunnen wel honderden paren tellen en kunnen veel kabaal maken. Bovendien produceren ze ook heel wat uitwerpselen, vandaar dat de roek over het algemeen geen populaire vogel is. Het is echter wél een beschermde vogel en bovendien ook sociaal en slim. Het zijn flexibele eters: plantaardig in de vorm van zaden en noten maar ze prefereren dierlijks voedsel zoals slakken, engerlingen, maden, rupsen en af en toe een muisje. 
Hij onderscheidt zich van andere kraaiachtigen door zijn vrij forse lichtgrijze dolkvormige snavel, zijn doelgerichte, statige, ietwat schommelende manier van lopen en slordig aflopende veren aan de poten. De roek heeft een broek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten