welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 14 februari 2021

Tonnetje rond...

                                       
Op de Noordwaard in Nationaalpark de Biesbosch lopen prachtige Waterbuffels. Zij kunnen plekken bereiken waar de andere natuurlijke grazers niet kunnen komen. Ze zijn groter dan de  Konikpaarden en de Schotse Hooglanders en kunnen hierdoor beter ruw voedsel verteren zoals Lisdodde en oud riet. Heel lang geleden, zo’n 126.00 jaar terug, waren er nog échte wilde waterbuffels in ons land. De huidige waterbuffels stammen af van dieren uit de Balkan waar ze gehouden worden als werkdier of voor de melk. Natuurlijke begrazing met waterbuffels is nieuw in Nederland. Vanwege hun dikke huid liggen ze ‘s zomers vaak in het water om af te koelen, maar ze kunnen ook goed tegen onze winters. De hoorns zijn hol, hebben diepe groeven en kunnen tot twee meter overspannen.
Zoals je ziet eten ze zich tonnetje rond en zien ze er aaibaar uit. Agressief zijn ze niet, wel nieuwsgierig en heel sterk, dus afstand houden is een must!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten