welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 15 januari 2021

Klikspaan...

 


Op de Gewone Vlier, die hier bij ons op de wei langs de slootkant staat, is deze zwam vaak te zien. Zijn aparte naam: Echt Judasoor, is een verwijzing naar de apostel die Jezus verraden heeft. Uit wroeging verhing Judas zich, na zijn laffe daad, aan een Vlier. De vorm van de zwam heeft de vorm van een oor. Volksgeloof was dat dit het oor van Judas was, dat uit de Vlier groeide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten