welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 25 mei 2016

Dappere dodo's...

 

 
 
 

De Kieviten hebben het moeilijk, dat heb ik laatst al verteld in dit blog. Kievit kuikens kunnen pas vliegen na vijf weken en vele overleven deze eerste periode dan ook niet. Op de droge grond hebben ze een perfecte schutkleur. Op de tweede en vierde foto zie je hoe klein ze zijn en dapper over het inmens grote akker wandelen. Als je hoog in een trekker zit zie je ze echt niet. Ik heb er dan ook écht de schrik van in m'n benen als ik de boeren met hun zware landbouwmachine de akkers op zie gaan...Gelukkig zijn er tegenwoordig ook boeren die wel aan nestbescherming doen. Ze markeren de nesten en rijden er omheen. Maar wat mij betreft, moeten álle boeren daar aan mee doen. Anders krijg je dit... Ik vond hem in de gemaaide berm van een weiland, arm kleintje...
 
 

1 opmerking: