welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 23 juni 2021

Quickie…


Vakantie op Texel: Wandelend door de duinen, vloog deze Gele kwikstaart steeds een stukje voor ons uit: van het ene naar het volgende paaltje, van de ene naar de andere struik en van de ene naar de andere rietstengel. Dus ik moet steeds snel zijn om een foto te maken. De mannetjes zijn herkenbaar aan de blauwe kap (kop) met witte wenkbrauwstreep en aan de helder gele onderdelen. In tegenstelling tot de mannetjes zijn de vrouwtjes veel bescheidener van kleur. Ook missen zij de blauwe kap. Het zijn insectenetertjes, ze vliegen dan ook snel achter hun prooi aan en als ze even stilzitten, wippen met hun lange staart, vandaar hun naam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten