welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 24 juni 2021

Vriendschap...


Vakantie op Texel: De kaartjes voor de zeehondentocht hadden we 2 dagen geleden al besteld in de hoop op mooi weer en ja hoor, het vandaag een warme zonnige dag om het water op te gaan. We voeren met de boot “De Vriendschap” naar de zandbanken en drooggevallen platen rond het “Eijerlandse gat”. 

In de Waddenzee komen 2 soorten zeehonden voor: De Gewone zeehond én de grijze zeehond die ook wel Kegelrob wordt genoemd. De grijze zeehonden zijn een stuk groter dan de gewone zeehond en hebben een grote rechte snuit die in één lijn loopt met hun voorhoofd. Ze variëren in kleur van grijs, donkerbruin tot zwart. Hun neusgaten zijn duidelijk van elkaar gescheiden, terwijl bij de gewone zeehond de neusgaten in een V-vorm lopen.

Ze zien er schattig uit en deden me meteen terugdenken aan Seabert, uit de gelijknamige kinderserie waar mijn kinderen vroeger graag naar keken. Toch kunnen ze behoorlijk bijten met hun scherpe tanden en zijn ze het grootste roofdier van Nederland. Dus je kan beter vriendjes blijven, vandaar de naam van de boot denk ik!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten