welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 5 december 2015

Zachtjes gaan de...

Duizend voe-oe-tjes... Maar niet heus! Een volwassen Gewone Duizendpoot heeft 15 paar poten. Ze worden geboren met slechts 7 paar poten. Bij elke vervelling, die nodig is om te groeien, krijgen ze er één segment met 2 pootjes bij. Soms ontbreekt er weleens een pootje zoals je op deze foto goed kan zien. Duizendpoten kunnen niet veel zien en vertrouwen voor 100 % op de tastfunctie van hun lange antennes. Helaas mist deze 29-poot ook nog één van die antennes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten