welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 20 april 2016

Oorlogsheld...

Het leuke van dit blog maken is niet alleen het fotograferen maar ook het zoeken naar wetenwaardigheden over de dieren die ik plaatst, vind ik erg interessant. Neem nu bijvoorbeeld deze Postduif die langs de slootkant zat it te rusten en wat water dronk. Zijn voorouders hebben misschien wel een zeer belangrijke rol gespeeld in de eerste wereldoorlog. Van de 100.000 duiven die toen gebruikt werden voor het versturen van berichten hebben zo'n 95 % hun boodschap afgeleverd en daardoor heel wat levens gered. Er zijn zelfs monumenten opgericht en medailles uitgedeeld als dank aan deze dappere vogels. Vindt je het leuk om er meer over te lezen? Klik dan op deze link: http://www.wereldoorlog1418.nl/duiven/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten