welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 16 januari 2015

Black beauty...

Een aantal jaar geleden wíst ik nog niet dat er hier in Nederland zoveel verschillende soorten Ganzen voorkomen. Nu ben ik al een stukje wijzer geworden en dàt is nu zo leuk is aan spotten en je verdiepen in de natuur! Deze Grote Canadese Gans is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika maar al heel lang een exoot in Europa. Buiten de broedtijd leven ze gezamenlijk in troepen, Ze grazen overdag op weilanden en overnachten doen ze op het water. Witte Ganzen soorten behoren tot het geslacht Anser maar deze Canadees behoort tot het geslacht Branta. Dit genus bevat 6 Ganzen soorten die voornamelijk zwarte veren, een zwarte kop en een zwarte lange hals hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten