welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 1 januari 2015

Nieuwjaarstip...

Als je elkaar volgens het goede gebruik Gelukkig Nieuwjaar wilt wensen moet je het vòòr 6 januari (Driekoningen) doen.
Dat is gebaseerd op de oude regel, dat Nieuwjaarswensen alleen binnen het octaaf  geldig waren (dit is een periode van acht dagen voor de viering van kerkfeesten). Het octaaf begint met een hoogtijdag, in dit geval is dat 1 januari. Omdat Driekoningen als zondag werd gevierd, was dat dé gelegenheid om de Nieuwjaarswensen binnen dat octaaf af te handelen.
Ik ben in ieder geval op tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten