welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 13 januari 2015

IJdeltuit...


Ze zijn best schuw maar in de winter zie je meer Kuifeenden dan in de zomer omdat ze dan vaker het open water opzoeken en bovendien komen er heel wat kuifjes hier overwinteren uit Centraal-en Noord Europe. Ze kunnen veel langer onder water blijven dan andere eenden en duiken wel 3 meter diep om hun voedsel, dat bestaat uit kleine waterdiertjes, van de bodem te halen Het vrouwtje is bruin met lichtbruine flanken, het mannetje is zwart met witte flanken. Ik vind het een prachtig eendje met die felgele oogjes en het grijze snaveltje met donkere punt! En wat dacht je van het kapsel van meneer? Wie van de twee er het langste voor de spiegel staat is duidelijk te zien aan het kuifje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten