welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 31 januari 2015

Arie...

Nadat twee weken geleden is één van onze oudere Wyandotte kippen dood was gegaan vonden wij dat er plaats was om nog een legkip te adopteren. Dus zijn we opnieuw naar de opvang van Red een legkip gegaan. Maar 1 hen erbij werden er 2 en toen zagen we hem... bijna 4 kg zwarte Haan stond daar heel rustig in de ren. Toen we zijn verhaal hoorde, keek ik mijn man aan en die knikte al goedkeurend want hij wist al hoe laat het was: hij ging mee! Meneer Haan werd omgedoopt tot Arie. Door de verwaarlozing op een dierenweide, had hij verenluis en door de ernstige kalkpoten nog maar 1 nagel aan elke poot. Ook mist hij wat tenen. Afgelopen week ben ik met hem naar mijn dierenarts geweest voor een check up, want als ie pijn zou hebben, dan zou ik hem niet langer willen laten lijden. Soepel lopen doet Arie niet meer, maar Peter heeft hem onderzocht en denkt niet dat ie pijn heeft. Dus zet ik Arie nu om de avond in een voetenbadje en vervolgens smeer ik zijn poten in met vaseline. Daarna zet ik hem met een spray over de veren in het nachthok. Hij lijkt het best naar zijn zin te hebben met zijn 6 dames, kraait 's morgens heel aandoenlijk schor en wandelt al een beetje buiten de ren op het gras.
Hopelijk is Arie Haan binnenkort weer haantje de voorste!

3 opmerkingen:

  1. Ach gut, die Arie.... We kunnen nu officieel vast stellen dat je net zo gek bent als ik Patries! Nog niet zo lang geleden dat ik een geredde plofkip met een electrisch dekentje en spuitjes suikerwater er boven op troetelde. En als dank valt ze me aan.... :) Sterkte met Arie, hij komt er wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Miriam, dat ik gek ben, op en met dieren, was al wel bekend: Verwaarloosde kittens uit de polder, ziek eendje, mank egeltje, baby merel die bij z;n overreden moeder za te piepen, verkeer stilleggen omdat er een gewonde eend in het viaduct zit, een baby lijstertje... het kwam allemaal op mijn pad! Dat heb jij ook hè? stoute plofkip heb je haha :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Arie is toch nog goed terecht gekomen, dat komt helemaal goed met 'm! :-)

    BeantwoordenVerwijderen