welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 15 januari 2015

Een hele hoop...

De Bergeend is een halfgans: Een vrij grote eend maar kleiner dan een Gans. Lekker dabberen door de sliblaag, zoals op de foto, op zoek naar slakjes, piertjes of schaaldiertjes doet ie het liefst. Broeden doen ze in een verlaten konijnen- of ander grondhol dat ze bekleden met dons. 28 dagen lang staat Papa dan op wacht terwijl zijn vrouwtje de 8 tot 12 eieren uitbroedt. Dat zijn veel kinderen te (ver-)bergen. Vandaar de naam!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten