welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 20 februari 2015

Black beauty...


Als ik op het eind van de middag in een verlaten bos loop en er klinkt ergens tussen de bomen een geheimzinnige roep met een weergaloze galm dan ga ik struinend maar op gepaste afstand op onderzoek uit en deze keer met succes! Een koppel Zwarte Spechten vlogen luid communicerend met elkaar van de ene boom naar de andere. Prachtig! Elk jaar hakken zij, uit een oude dikke boom, een nieuw nest met grote ovale ingang. De verlaten nesten van voorgaande jaren worden dankbaar in gebruik genomen door bosuilen, marters, eekhoorns e.d.
Het mannetje (foto 1) heeft een rode kopkap terwijl het vrouwtje (foto 2) alleen een soort rood keppeltje heeft op haar achterhoofd, maar dat is hier nét niet zien. Nu we weten waar ze zitten hoop ik zó dat ik in de lente misschien meer foto's van deze vogels (met jongen? ) op mijn blog kan plaatsen. Wordt dus wat mij betreft vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten