welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 11 februari 2015

Boefje...

 
 
 
Ik zie ze vaak en ik vind ze leuk, brutaal en stoer! Nog niet eerder heb ik de moeite genomen om er eentje mooi op de foto te krijgen, dus dat werd tijd, Of deze Ekster van het vrouwelijke of mannelijke geslacht is zou ik niet durven zeggen. De beide seksen zien er namelijk exact hetzelfde uit. Het enige waarneembare verschil is dat het mannetje groter is dan het vrouwtje. Dominante exemplaren hebben een langere staart dan de onderdanigere vogels. Het zijn echte bandieten en schromen niet om juist overdag eieren of jonge vogeltjes uit andere nesten te roven. Dat ze glinsterende voorwerpen stelen is een fabeltje, ze zijn er juist eerder bang van. Dat is aangetoond door onderzoekers van de universiteit van....Exeter. Een toepasselijkere naam voor een universiteit met zo'n onderzoek kan je toch niet bedenken! 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten