welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 23 februari 2015

Bouwkunst...

Vorige week kwam ik op een feestje in gesprek met Marion, zij schrijft interessante blogs over de wijk ‘Olympisch Kwartier’ in Amsterdam-Zuid op haar website: FACE to FACE. Toen we elkaar mailde om onze websites-links uit te wisselen schreef ze me o.a. : 'Het is echt iets anders dan jouw fotoblog hoor, als stadse ben ik meer gefocust op architectuur'.
Daar moest ik gelijk aan denken toen ik van de week dit nest weer zag en 't daarom meteen op de foto heb gezet. Al sinds ik in de polder wandel hangt dat nest daar al in de boom onder allerlei omstandigheden. Regen, wind, storm, sneeuw, hitte en droogte. En dan nog te bedenken hoeveel babyvogeltjes er in grootgebracht zijn zónder pampers, dus hóeveel poep en pis zou er al door de takken gesijpeld zijn… Hoeveel opdonders zou het al gekregen hebben door een harde landing van de oudervogels die hun hongerige kroost zo snel mogelijk van voedsel wilden voorzien? En toch nog steeds hangt het nest daar ongeschonden en sterk, uitdagend klaar voor een nieuwe lente. Een knap staaltje plattelands architectuur!

1 opmerking:

  1. Geinig hoor. Ja, een nest is een huis en is architectuur. Ik ben zelfs in A'dam gefascineerd door de nestenbouwerij van de meerkoetjes in de kades om mij heen, en kijk bewonderend naar het fort dat ze soms bouwen van allerhande materiaal, karton, plastic, stof..temidden van wat takken. Mooie foto Patrice.

    BeantwoordenVerwijderen