welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 26 februari 2015

Vuur-vogel...

De Brandgans behoort het geslacht Branta (Zwarte ganzen). Het oorspronkelijke leefgebied van de Brandgans zijn kliffen in onherbergzame gebieden in Spitsbergen, Groenland en Nova Zembla. Daar hoog op de richels zijn hun nesten veilig voor predatoren (roofdieren) zoals de poolvos. Tegenwoordig zijn er ook zo'n 8000 broedparen in Zeeland en het Waddengebied te vinden. Bijna 500.000 Brandganzen overwinteren in ons land waarvan ook honderden hier in de polder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten