welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 27 februari 2015

Snoeihard...

Toen ik vanmiddag in de polder liep was ik verontwaardigd en een beetje verdrietig. Er is namelijk een flink gesnoeid in mijn geliefde natuurgebiedje. Er zal vast wel over nagedacht zijn en er staat braaf een bordje met uitleg: Om de weidevogels en zangvogels te beschermen worden alle grote bomen gesnoeid zodat roofvogels zich daar niet in kunnen ophouden.
Nu ben ik, naast Zang en Weidevogels, ook enórm gek van Roofvogels. Ik kan de denkwijze van Staatsbosbeheer ergens wel begrijpen, maar waarom moesten nu ook die oude mooie Knotwilgen helemaal weg ?! Daar heb nog nooit één roofvogel in zien zitten. Waar moet nu het Winterkoninkje broeden die elk jaar in de derde wilg zat met zijn nest? Waar gaat de Roodborsttapuit nu zitten en het vrolijke Roodborstje dat ik elke dag zie en hoor? Waarschijnlijk zal het allemaal wel loslopen als straks alles weer groen uitloopt en gaat groeien. Maar vandaag was ik een beetje boos op de boswachter en ik zou hem zelf even willen schorsen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten