welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 7 juni 2016

Onaangekondigd bezoek...Onze appelboom heeft vorig jaar augustus ongemerkt visite gehad...
De Spinselmot (ook wel Stippelmot genoemd) heeft toen zijn eitjes op de takken en de stam gedropt en een soort beschermschild over de eitjes heen gemaakt. In september/oktober zijn deze eitjes uitgekomen. De larven spinnen zich vervolgens in en overwinteren op deze manier. In April gaat het grote vreetfestijn beginnen. De rupsen( larven) doen zich massaal tegoed aan de bladknoppen en de uitloop van jonge blad. Het lijken hier wel reuzen maar dat komt door de macrolens. In werkelijkheid zijn ze nu maar zo'n 1,5 cm groot. Eenmaal vol gevreten spinnen zij zich volledig in om zo'n 4 à 6 weken later als jong Spinselmotje uit de dikke cocon tevoorschijn te komen. Dan herhaalt zich het hele proces. Één troost: een gezonde Appelboom heeft even nodig om te herstellen maar kan er tegen.

1 opmerking:

  1. Ik heb nu es op de individuele fotoos geklikt, wow al die details zie je dan, de kriebels krijg ik r van. Mooi hoor die natuur. Ga nu nog ff je lieveheerbeestjes vergroten

    BeantwoordenVerwijderen