welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 9 juni 2016

Tot in de finesse...
Het Lantaarntje is een vrij algemene Libel. Je ziet ze dan ook veelvuldig in brak- of zoetwater. Dus ook bij de vijver in onze tuin. Maar zien en kijken is een groot verschil! Zeker als je een macrolens gebruikt. De haartjes op het koppie, de drie enkelvoudige bij-oogjes (Occelli) die op het voorhoofd tussen de 2 samengestelde ogen (facetogen) staan én het felblauwe lantaarntje (8e segment), waar deze waterjuffer zijn naam aan te danken heeft, op het achterlijf . De kleurtjes van dit beestje gecombineerd met de knalroze Petunia spatten van je scherm! Voor een beginner in de macro fotografie ben ik best een beetje trots op deze serie...

3 opmerkingen:

 1. Zeker, dat mag hoor, hallo wat een opnames! Vertel es wat dat blauwe zgn. lantaarntje op dat lange uitsteeksel en de 1 na laatste foto dan doet. Verlichten?
  P.s. bij de eerste foto zou een bijschriftje passen als "asjemenou!" Of "hallooo!" ☺

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion, ik heb geen idee waar dat 'lantaarntje' voor bedoeld is. Ik kan ook nergens vinden of het überhaupt een functie heeft. Maar het staat in ieder geval wel leuk, toch?

   Verwijderen
 2. Knap werk Patricia om dit kleine beestje in zo'n ongelooflijk kleine details te vereeuwigen. Zo zien wee maar weer op foto 1 dat de mens de ledlamp niet heeft uitgevonden. Dit beestje had hem al midden op zijn voorhoofd!! Mooi.....mooi.

  BeantwoordenVerwijderen