welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 23 juli 2015

Dat zit wel snor...


 
Op foto 1 zie je het vrouwtje van de Steenrode Heidelibel, die ondanks haar naam geel is. Op foto 2 zie het mannetje. De Steenrode Heidelibel lijkt enorm veel op de Bruinrode Heidelibel maar twee belangrijke verschillen zijn: de brede gele streep op de poten en de 'hangsnor'. Daarmee bedoelen ze het zwarte streepje tussen de ogen dat langs de oogranden naar beneden loopt. Deze twee kenmerken kan je goed zien op de derde foto. De Bruinrode Heidelibel heeft maar een dun geel pootstreepje en géén snor. En dan zijn er ook nog over allerlei uitzonderingen, maar die vergeet ik gemakshalve maar even. Moeilijke materie die libellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten