welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 31 juli 2015

Gevaar...Dit zijn de rupsen van de St. Jacobsvlinder, ook wel zebrarupsen genoemd. Zij leven op het giftige Jacobskruiskruid.
Ze zitten vaak met bosjes bij elkaar en eten dan met z’n allen deze planten helemaal kaal zoals je ziet. De St Jacobsvlinder zelf is zwart met rood. Heel anders gekleurd dan de rups maar ook wel opvallend.
Ik heb deze actieve dagvlinder slechts één keertje gefotografeerd maar helaas niet eens scherp. De rupsen slaan de gifstoffen van het Jacobskruiskruid op in hun lichaam. De rups én de vlinder zijn hierdoor zelf ook giftig en met hun felle kleuren waarschuwen zij eigenlijk al: 'Don’t Touch Me’!  En zie je dat Sprinkhaantje? Die kijkt wel uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten