welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 22 juli 2015

Het is niet al goud wat blinkt...

De Goudwesp wordt ook wel Koekoekswesp genoemd. Je hebt dus vast al een vermoeden waarom deze vreemde snuiter stiekem in mijn insectenhotel is ondergedoken. Hij zet snel zijn eitjes af in de nestkamers van de metselbijen. Bijna tegelijk met de eitjes van de Metselbijen komen, heel slim, ook de eitjes van de Goudwesp uit. Zij beginnen meteen de voedselvoorraad op te eten en daarna de larven van zijn gastheer. Deze uitbuiter heeft geen gouden hartje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten