welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 10 juli 2015

Vluggertje...

Dit is een Kleine Hoefijzerneus. Deze vleermuisjes hangen regelmatig bij mijn vriendin in de kelder van haar huis in het Franse departement Lot, Midi-Pyrénées. De hoefijzerneuzen danken hun naam aan het hoefijzervormig aanhangsel op hun neus. Zij zenden hun echolocatiegeluiden niet uit via hun mond maar via de neus. Het hoefijzervormig aanhangsel op de neus dient daarbij om de geluiden te bundelen. Hij heeft een hoge geluidsfrequentie van 105 tot 117 kHz waarmee hij hele kleine prooien, zoals langpootmuggen, spinnen en andere insecten, feilloos kan lokaliseren.
Ze paren in de herfst of overwintering. De paring zelf duurt maar héél kort. Het mannetje hangt achterlangs over het vrouwtje heen waarna zich een paringsprop vormt in de vagina van het vrouwtje. De vrouwtjes bewaren het sperma tot in maart en april en dan vindt de bevruchting plaats. Daarna vertrekken de vrouwtjes naar de kraamkamers.
Er wordt één blind jong geboren, maar dan komt goed. Alhoewel...als ik zo eens naar dit exemplaar kijk, lijkt het wel of ie een beetje scheel kijkt!

1 opmerking: