welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 1 juli 2015

Wauw...

 
 
 
 
 
Als de boeren aan 't maaien zijn, komen er allerlei lekkere hapjes in de vorm van muizen e.d. tevoorschijn en dan zie je de Rode Wouw hier in Frankrijk regelmatig boven de weilanden opduiken, soms wel 5 of 6 tegelijk. Maar ook als ze rondzweven boven een dal is het ook een prachtig gezicht. Je herkent ze meteen aan de rode gevorkte staart. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en veelal uit aas, dat ze soms brutaal van andere roofvogels afpakken: vorig jaar hebben we  met eigen ogen gezien dat een Buizerd zijn prooi moest 'afgeven', maar ook jonge verzwakte konijnen zijn een makkelijke prooi voor hen. Op de laatste foto zie je een jonge Wouw die, gelukkig voor mij, nog een beetje naïef in de boom bleef zitten toen ik hem benaderde. Zo kon ik hem mooi op de foto kon zetten. En dat was krek wak wouw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten