welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 14 juli 2015

Praatjes vullen geen gaatjes...

Maar Metselbijen wel! In het insectenhotel dat ik oktober vorig jaar heb gemaakt zie je regelmatig gasten inchecken. De Mestelbijen maken bijvoorbeeld dankbaar gebruik van de holle bamboestokjes en de geboorde gaten. Ze beginnen achteraan een ruimte op te vullen met nectar en stuifmeel. Daar wordt vervolgens een eitje op gelegd. Vervolgens 'metselen' ze de ruimte dicht met hun cement: speeksel, water en leem dat in bolletjes van 2 mm groot naar het hotel wordt gebracht. Daarna wordt het volgende eitje gelegd op dezelfde manier. Zo gaan ze door totdat de hele gang dicht is met kleine gevulde kamertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten