welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 11 juli 2015

Rap van tong zijn...De Kolibrievlinder wordt ook wel onrustvlinder genoemd omdat het zo'n druk baasje is. De wetenschappelijke geslachtsnaam is Macroglossum: grote (macro) - tong (glossus). Deze vlinder kan, net als het gelijknamige vogeltje, stil in de lucht blijven hangen. De vleugeltjes bewegen dan razendsnel en de lange roltong wordt als rietje gebruikt om nectar uit de bloemen te zuigen. Zo schieten ze van bloem naar bloem en is amper bij te houden met de camera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten