welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 7 september 2014

Rode kop...

 
Mooi rood is niet lelijk. Dat heb je dit weekend ook kunnen zien in Breda op de Redheadsday. Maar met zo'n rare naam als Vliegenzwam zou ik misschien ook wel een rode kop krijgen.
Deze paddenstoel heeft bedwelmende en hallucinogene effecten en werd vaak gebruikt in rituelen o.a. in Lapland. Daar kon je daarom zelfs één Vliegenzwam ruilen tegen een rendier. Als je de paddenstoel droogt verdwijnt de giftige stof Muscarine en kan je er een joint van roken. Ook is het een ingrediënt van de hallucinaties opwekkende Heksenzalf. In Nederland valt de Vliegenzwam zelfs onder de werking van de Opiumwet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten