welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 11 september 2014

Statteloelle...
Mycologie is de professionele naam van de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van schimmels en paddenstoelen. Als klein jongetje had mijn zoon Sem daar een véél mooier woord voor: 'Statteloelle' ! riep hij als we in de herfst kabouterhuisjes zagen in het bos en ik zeg het nu nog steeds met liefdevolle nostalgie. De afgelopen dagen heb ik best veel paddenstoelen gefotografeerd, en getracht te determineren maar dat valt nog niet mee. Een paar heb ik gevonden zoals de Heksenboleet (foto1) Kastanjeboleet (foto 2) Melksteelmycena (foto 3) en de Dennevoetzwam (foto 4) Gelukkig heb ik nog een boekenbon, dus straks ga ik de Tirion Paddenstoelengids zien te bemachtigen.
Als ik dan verder kan spotten, sporen speuren en scoren komt hier vast nog een vervolg op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten