welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 23 april 2015

Drumstel...

 
De Grote Bonte Specht roffelt er flink op los. Vooral in het voorjaar hoor je man én vrouw vaak een drumsolootje weggeven om hun territorium en paarband te versterken. De hersen zijn verpakt in een soort schokdempers waardoor ze geen hoofdpijn krijgen bij het uithakken van hun nestholtes. Alleen de mannetjes, zoals op foto 1, hebben een herkenbaar rode vlek op het achterhoofd. Vrouwtjes hebben een compleet zwarte kruin zoals je kunt zien op foto 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten