welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 28 april 2015

Oranje boven...


Tot onze verbazing zagen/hoorden we gisteren weer iets nieuws: Een kaneelkleurige hals kwam tussen het gras omhoog en maakte een grappig nasaal trompetgeluidje: De Casarca. Dit is een half-gans en behoort net als de Nijlgans en de Bergeend tot de familie van de eenden. Van oorsprong komt de vogel uit Zuidoost-Europa, maar tegenwoordig weten de verwilderde, uit gevangenschap ontsnapte exemplaren zich te handhaven. Er zijn ongeveer 30 broedparen in Nederland. De vrouwtjes hebben een lichtere kleur kop. De mannetjes kan je herkennen aan de zwarte halsring, die ze overigens alleen dragen in hun zomer outfit: Hun bloesje wijd open en een stoere ketting om! Alles om de vrouwtjes te imponeren. Ik las dat ze bijna altijd als paartje optrekken, dus rijd ik vandaag nog maar eens terug om zijn wederhelft te spotten...wie weet!

2 opmerkingen: