welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 25 april 2015

Over de tong gaan...

 
 
De Akkerhommel is een vriendelijke brombeer die niet snel zal steken. Zijn uitrolbare tong (proboscis) is zo'n 8 à 9 mm lang en heeft haartjes aan het uiteinde. Daarmee kan hij diep in de bloemkelken. Hier doet ie zich te goed aan het nectar van de Herik, de plant die momenteel veelvuldig bloeit in de bermen. Vooral op de derde foto (uitvergroting) zie je goed dat hij helemaal onder het stuifmeel zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten