welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 24 april 2015

Op hoge poten...


Deze Grutto scheen mij helemaal niet in de gaten te hebben. Hij bleef rustig zitten op het paaltje in de berm waar ik wandelde. Ik heb er op mijn gemak wat foto's van kunnen maken terwijl Bickel naast me zat. Het stoorde hem totaal niet. Zijn typerende roep 'grut-to, grut-to, gudde gudde, grut-to' is van verre te horen. Eind februari komen de eerste Grutto's vanuit hun winterverblijf in West-Afrika terug naar ons land, De mannetjes eten enorme hoeveelheden regenwormen waardoor ze een roestrode kleur op hun kop, nek en borst krijgen. Dat is belangrijk want daar vallen de vrouwtjes op!
Hoe roder hoe mooier! Rond deze tijd komen de eerste eieren uit en in juli is het merendeel van de Grutto's al weer verdwenen. Nog even van genieten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten